En iyi Nakış aksesuarları

Mükemmel sonuçlar sunan nakış iğneleri

Ara sıra iplik kopması, iplik topları, dikiş atlamaları, malzeme hasarı, büzülme veya düzensiz nakış görünümü ile mücadele etmek zorunda kalıyor musunuz? Bunun sebebi, yanlış seçilmiş bir nakış iğnesi olabilir. Müşterilerimize işiniz için doğru iğneyi bulmanıza yardımcı oluyor ve her zaman mümkün olan en iyi nakış sonucunu elde etmeniz için elimizden geleni yapıyoruz.

Kumaşım için doğru iğneyi nasıl bulurum?

Uygun iğne seçimi; işlenecek giysiye, malzemenin kalınlığına, ipliğe ve motifin boyutuna bağlıdır.

Tek ve birden fazla kafalı nakış makinelerine yönelik iğneler şu özellikler bakımından farklıdır:

  1. iğne ucu
  2. iğne boyutu
  3. iğne sistemi (düz veya yuvarlak piston geometrisi).

Uygun bir nakış iğnesi kullanmanız sadece çalışma sürenizi azaltıp verimliliği artırmaz, aynı zamanda tasarruf etmenizi de sağlar. Arzu ettiğiniz nakışları elde etmek için yüksek kaliteli, son teknoloji nakış iğnelerini kullanıyoruz.

Malzeme bilimi – Hangi kumaş? Dokuma mı, örgü mü?

Nakış işleyeceğiniz malzeme, uygun iğnenin seçiminde belirleyici bir rol oynar. Farklı kumaş türleri ile çalışırken, dokuma ve örgü kumaşlar arasında kabaca temel bir ayrım yapılır:

Dokuma kumaşlar

Dokuma kumaşlar birbirini kesen dikey ve yatay ipliklerden oluşur. Bunlar genellikle boyutsal olarak sabittir ve kapalı bir yüzey oluşturur.

Örgü kumaşlar

Örgü kumaşlar ilmekler (dikişler) haline getirilen ve birbirine asılan ipliklerden oluşur. Genellikle çok esnek ve elastik yapıdadır ve gevşek, açık bir yüzeye sahiptir.

Kumaşın nakış iğnesiyle ne ilgisi var?

Kumaşı ve nakış tasarımını hasara karşı korumak için, iğne takıldığında kumaş ipliklerini ve dikişleri mümkün olduğunca uzağa sürmek gerekir.

Buna uygun olarak, nakış uygulamaları için “kumaş noktaları” denen, ancak top veya yuvarlak uç olarak da bilinen uçlar kullanılır. Bunların farklı boyut ve şekilleri vardır. Yalın bir dil oluşturmak amacıyla, burada “yuvarlak uç” terimini kullanıyoruz. Küçük toplu yuvarlak uçlar, büyük toplu yuvarlak uçlardan daha az kumaş sürer.

Örneğin, kumaş sıkıca dokunmuşsa, yanlış iğne kullanmak kısa süre içinde malzemenin dalgalanmasına veya delinmesine neden olabilir. Bu durumda, kumaşı kolayca delip geçebilen küçük toplu (RG) bir yuvarlak uç gibi mümkün olduğunca “sivri” bir iğne kullanın.

Diğer yandan, gevşek, elastik dokuma kumaşlar, hafif yuvarlak uçlu bir iğne, yani her bir ipliği süren, ancak bunları delmeyen hafif / orta toplu (FFG) bir iğne gerektirir.

Sık örgülü kumaşlar için hafif / orta top (FFG) da kullanılmalıdır.

Genellikle “triko” olarak adlandırılan ve hırkalar veya bereler için kullanılan kalın delikli kumaş esas olarak yamalar ile işlenir. Yine de doğrudan nakış uygulamak istiyorsanız, “büyük yuvarlak” bir iğne veya orta / büyük top (FG) önerilir.

Call Now Button